poncz jabłkowy cynamonowo-cytrynowy

Wypróbuj bezalkoholowy poncz jabłkowy dla dzieci i dorosłych. Jak już dawno pisałem w komentarzach do jednego z przepisów, dość często gotuję różne napoje, w zdecydowanej większości bezalkoholowe. Są to głównie koktajle i owocowe koktajle mleczne. Przypomniałem sobie ten poncz przed Nowym Rokiem-chciałem czegoś podobnego do grzanego wina, ale bez wina.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

1. Wlej sok jabłkowy i wodę do rondla, zagotuj.

2. Wyciśnij sok z połowy cytryny.

3. Wlej sok z cytryny do rondla z sokiem jabłkowym, dodaj laskę cynamonu i pąki goździków.

4. Gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę i zdjąć z ognia.

5. Pozwól napojowi parzyć pod przykryciem przez około 15 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g
  • Laska cynamonu - 261   kcal/100g

Podobne przepisy