skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie tego pysznego dania nie jest trudne i zaczniemy od gotowania bulionu i przygotowania golonki.
więc umieść duży garnek z określoną ilością wody na średnim ogniu. Patelnia powinna być tak duża, aby zmieściła się w niej golonka, całkowicie zalana wodą. Umyj żarówki bezpośrednio bez obierania, a następnie pokrój je na dwie części. Połówki cebul wkładamy do rondla. Myjemy i obieramy marchewki, kroimy na kilka kawałków i wysyłamy do cebuli.
teraz sól bulionu, dodaj liście laurowe i groszek ziela angielskiego. Doprowadź bulion do wrzenia, przykryj garnek pokrywką i gotuj wszystko razem przez 35-40 minut.
podczas gotowania bulionu umyj i zeskrob golonkę. Przecinamy go wzdłuż i za pomocą noża ostrożnie wycinamy kość. Kładziemy golonkę nacięciem do góry na desce do krojenia, staramy się ją rozłożyć, w razie potrzeby przycinamy mięso. Ubij mięso lekko młotkiem, posyp solą i czarnym pieprzem.
umyj i obierz marchewki do nadzienia, a następnie pokrój je w cienkie paski. Możesz użyć specjalnej tarki do koreańskiej marchwi. Przygotowane marchewki rozprowadzamy równomiernie na powierzchni pobitej golonki.
umyj pierś z kurczaka, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój w cienkie plasterki. Kładziemy je na marchewce. Posyp kurczaka odrobiną soli i pieprzu. Teraz zwijamy golonkę w rolkę, staramy się, aby była mocniejsza. Zawiąż zwiniętą golonkę nitką kulinarną wzdłuż i wszerz. Jeśli nadzienie ma tendencję do wychodzenia, napełnij je z powrotem.
rosół jest ugotowany - wyciągamy z niego cebulę, marchewkę i przyprawy, które można wyrzucić. Zanurz naszą bułkę w gorącym bulionie, a następnie ponownie zagotuj bulion. Na średnim ogniu gotujemy rolkę przez 3 godziny, rondel powinien być częściowo zamknięty pokrywką. Bulion powinien całkowicie zamknąć rolkę podczas całego gotowania, więc w razie potrzeby dodaj wrzącą wodę. Ponadto obracamy rolkę co pół godziny. Jest to konieczne do bardziej równomiernego gotowania mięsa.
wyjmij gotową bułkę z bulionu i pozwól jej ostygnąć. Po usunięciu nici. Roladę podajemy natychmiast lub przechowujemy w lodówce. Jest dobry zarówno na ciepło, jak i na zimno.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g