galaretka Wiśniowa ze skrobią
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej cukier do miski wyłożonej wiśniami. Czekamy godzinę, aż wiśnie dadzą soki. Jeśli jagoda jest zakupiona, zamrożona, jednocześnie rozmraża się.& nbsp;sok następnie wlewamy do innej miski.
& nbsp;bierzemy garnek z wodą i podgrzewamy, aż woda się zagotuje. Wrzuć wiśnie do wrzącej wody i przytrzymaj przez 10 minut. Równolegle rozpuszczamy sproszkowaną skrobię w szklance zimnej wody. Po upływie terminu wlej skrobię wraz z sokiem wiśniowym do rondla. Czekamy na rozpoczęcie bulgotania i usuwamy gotową galaretkę. Na pewno będziesz zadowolony z jego smaku i aromatu, po prostu musisz pozwolić mu ostygnąć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g