galaretka Wiśniowa ze skrobią

Zrób dzieciom galaretkę z naturalnych jagód - będą zachwycone! Uwielbiam galaretkę wiśniową! :)
TaniaSiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 23 g
52 kcal
IG: 70 / 0 / 30

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

wlej cukier do miski wyłożonej wiśniami. Czekamy godzinę, aż wiśnie dadzą soki. Jeśli jagoda jest zakupiona, zamrożona, jednocześnie rozmraża się.& nbsp;sok następnie wlewamy do innej miski.

& nbsp;bierzemy garnek z wodą i podgrzewamy, aż woda się zagotuje. Wrzuć wiśnie do wrzącej wody i przytrzymaj przez 10 minut. Równolegle rozpuszczamy sproszkowaną skrobię w szklance zimnej wody. Po upływie terminu wlej skrobię wraz z sokiem wiśniowym do rondla. Czekamy na rozpoczęcie bulgotania i usuwamy gotową galaretkę. Na pewno będziesz zadowolony z jego smaku i aromatu, po prostu musisz pozwolić mu ostygnąć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy