Zupa serowa z kurczakiem i grzankami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
zupa:
1. Gotuj udka z kurczaka do miękkości.
2. Wyjmij z bulionu, drobno posiekaj, włóż z powrotem.
3. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do bulionu.
4. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, smaż wszystko na oleju na złoty kolor.
5. Ser pokroić w kostkę i dodać do zupy.
6. Do zupy włożyć podsmażkę, sól, pieprz.
7. Gotuj mieszając, aż sery całkowicie się rozpuszczą.
krakersy:
8. Chleb pokroić w kostkę.
9. Piec w gorącym piekarniku na małym ogniu przez 30 minut.
RSS:
10. Podawaj zupę na gorąco, z krakersami i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g