ucho Kupidyna

przygotuj pyszną zupę rybną! Pachnące i apetyczne! Ucho Kupidyna będzie doskonałym daniem na lunch lub kolację. Przezroczysty bulion, delikatne mięso Kupidyna, warzywa-zawsze jest smaczne i apetyczne. Zaleca się, aby po oczyszczeniu dobrze posolić rybę i pozostawić na chwilę na zimno. Ta manipulacja pomaga zagęścić mięso, co zapobiega rozpadaniu się kawałków podczas gotowania.
♀RuzenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 3 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 29 % 2 g
44 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

zupy rybne są prawdopodobnie najbardziej aromatyczne i poszukiwane w każdej kuchni świata. Przygotowanie ucha nie jest trudne, zestaw produktów jest najprostszy i najtańszy. Ryby do zupy rybnej mogą być używane bardzo różne, odpowiednie są zarówno rzeki, jak i morza. Każdy rodzaj nadaje zupie niepowtarzalny smak. Ten przepis przedstawia wersję gotowania zupy rybnej z białego Kupidyna. Jego białe, delikatne mięso ma nieocenione właściwości ze względu na swój naturalny skład.

1. Przede wszystkim czyścimy ryby. Usuwamy łuski i skrzela, odcinamy płetwy i ogon, czyścimy wnętrze. Dokładnie umyj gotową tuszę pod bieżącą wodą, a następnie wysusz.

2. Pocieramy tuszę solą. Pocieranie powinno być wewnątrz i na zewnątrz, nie ignoruj głowy. Wysyłamy rybę do lodówki na dwie godziny do marynowania.

3. Po określonym czasie wyjmujemy Kupidyna, myjemy pod bieżącą wodą, aby zmyć nadmiar soli. Pokrój rybę na porcje.

4. Obieramy ziemniaki, myjemy. Pokrój ziemniaki w kostkę, jak zwykle na zupę. Obierz marchewki, myj je również pod bieżącą wodą. Pocieramy roślinę okopową na grubej tarce. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę.

5. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia. Doprowadzić do wrzenia. We wrzącej wodzie układamy ziemniaki i liście laurowe. Gotuj przez 15 minut od momentu ponownego wrzenia.

6. W międzyczasie podsmaż cebulę w oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta. Zajmie to około 5-7 minut. Ogień jest minimalny.

7. Gdy ziemniaki są w połowie ugotowane, połóż na nich marchewkę i cebulę. A także biały Kupidyn. Od tego momentu gotujemy ucho nie dłużej niż 20 minut.

8. Pietruszkę i koperek myjemy pod bieżącą wodą. Drobno posiekaj nożem. Rozłóż na patelni.

9. Sól na samym końcu. Również pieprz. Zdejmij patelnię z ognia, zamknij pokrywkę i odstaw na 5-10 minut przed podaniem.

kładziemy ucho na porcjach.

podawaj na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Biały Kupidyn - 134   kcal/100g

Podobne przepisy