Język w powolnej kuchence szybkowarowej

Naucz się gotować przysmak bez większych kłopotów! Najłatwiej jest ugotować język w powolnej kuchence w szybkowarze. Czas gotowania jest skrócony o połowę, to naprawdę znaczące. Każda gospodyni doceni tę metodę gotowania. Przed gotowaniem język należy namoczyć w zimnej wodzie. Najlepiej zrobić to wieczorem, a rano zrobić dalsze gotowanie. Do bulionu dodaje się mały zestaw warzyw. W razie potrzeby korzeń pietruszki można zastąpić kilkoma gałązkami świeżej pietruszki.
katyshaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 11 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 5 % 1 g
135 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

język wołowy jest klasyfikowany jako podroby. Ale to danie jest uważane za przysmak, można go bezpiecznie podawać nawet na świątecznym stole w formie krojenia. Jedynym niuansem jest to, że język gotuje się przez długi czas. Ale w przypadku wolnowaru szybkowarowego nie stanowi to problemu, w którym czas gotowania jest skrócony o połowę.

1. Mój język pod bieżącą wodą. Następnie włóż do miski, zalej zimną, pozostaw na noc do namoczenia (około 8-10 godzin).

2. Po upływie określonego czasu myjemy język i wkładamy go do miski multicookera-szybkowaru.

3. Obierz marchewki, pokrój na małe kawałki o dowolnym kształcie.

4. Obierz cebulę, włóż do miski do języka bez siekania.

5. Korzeń pietruszki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, wysyłamy za marchewką i cebulą.

6. Dodaj jeden liść laurowy i sól.

7. Napełnij składniki wodą, aby całkowicie je przykryła.

8. Zamykamy Multicooker-Szybkowar pokrywką, zamykamy zawór. Ustaw czas gotowania - 90 minut.

9. Po upływie wymaganego czasu otwórz zawór i odpowietrz ciśnienie. Otwórz pokrywę.

10. Wyjmujemy język, natychmiast przenosimy go do pojemnika z zimną wodą. Następnie usuń z niego górną folię.

jest zdejmowana pończochą, musisz ją zdjąć, jakby odwracając ją na lewą stronę. Należy to zrobić natychmiast, nie czekając, aż język ostygnie w zimnej wodzie.

gotowany język można przechowywać w bulionie, w którym został ugotowany, zawsze w lodówce.

podawaj na stole, krojąc przysmak na cienkie kawałki.

jedz z przyjemnością. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Język cielęcy - 160   kcal/100g
  • Język wołowy - 146   kcal/100g
  • Język wieprzowy - 300   kcal/100g
  • Kiełbasa językowa - 215   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy