skład / składniki
metoda gotowania
język wołowy jest klasyfikowany jako podroby. Ale to danie jest uważane za przysmak, można go bezpiecznie podawać nawet na świątecznym stole w formie krojenia. Jedynym niuansem jest to, że język gotuje się przez długi czas. Ale w przypadku wolnowaru szybkowarowego nie stanowi to problemu, w którym czas gotowania jest skrócony o połowę.
1. Mój język pod bieżącą wodą. Następnie włóż do miski, zalej zimną, pozostaw na noc do namoczenia (około 8-10 godzin).
2. Po upływie określonego czasu myjemy język i wkładamy go do miski multicookera-szybkowaru.
3. Obierz marchewki, pokrój na małe kawałki o dowolnym kształcie.
4. Obierz cebulę, włóż do miski do języka bez siekania.
5. Korzeń pietruszki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, wysyłamy za marchewką i cebulą.
6. Dodaj jeden liść laurowy i sól.
7. Napełnij składniki wodą, aby całkowicie je przykryła.
8. Zamykamy Multicooker-Szybkowar pokrywką, zamykamy zawór. Ustaw czas gotowania - 90 minut.
9. Po upływie wymaganego czasu otwórz zawór i odpowietrz ciśnienie. Otwórz pokrywę.
10. Wyjmujemy język, natychmiast przenosimy go do pojemnika z zimną wodą. Następnie usuń z niego górną folię.
jest zdejmowana pończochą, musisz ją zdjąć, jakby odwracając ją na lewą stronę. Należy to zrobić natychmiast, nie czekając, aż język ostygnie w zimnej wodzie.
gotowany język można przechowywać w bulionie, w którym został ugotowany, zawsze w lodówce.
podawaj na stole, krojąc przysmak na cienkie kawałki.
jedz z przyjemnością. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Język cielęcy - 160 kcal/100g
- Język wołowy - 146 kcal/100g
- Język wieprzowy - 300 kcal/100g
- Kiełbasa językowa - 215 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g