czerwona papryka na zimę ormiańska

czerwona papryka nabiera niesamowitego smaku podczas długiego marynowania w słoikach. Ale jeśli nie masz.
VkusnyachkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 47 % 7 g
92 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

obierz paprykę z łodygi i nasion. Możesz pokroić na ćwiartki lub pozostawić w całości. W klasycznej wersji pieprz pozostaje nienaruszony
wlej Rast do szerokiej patelni. olej, ocet, woda, sól, cukier. Dodaj kilka liści laurowych i kilka ziaren pieprzu. Umieść marynatę na średnim ogniu, aby się zagotowała.
posiekaj pietruszkę i seler osobno.Lepiej jest wziąć seler liściasty. Jeśli nie, ogonek jest również całkiem odpowiedni.
obierz czosnek, podziel na kliny.
Wrzuć czerwoną paprykę do wrzącej marynaty (cała ilość naturalnie się nie zmieści,więc okaże się partiami). Zablansować przez 2-3 minuty, włożyć do słoików, posypać selerem, natką pietruszki, liściem laurowym i czarnym pieprzem. I w tej kolejności postępuj z resztą papryki.
wlać wrzącą marynatę na wierzch. Sterylizuj przez 15-20 minut i zwiń.
jeśli nie zwijamy, szczelnie zamknij pokrywkę, ostudź i wstaw do lodówki na kilka dni. Następnie można użyć

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy