delikatny budyń waniliowo-czekoladowy
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj cukier i mąkę, dodaj mleko. Zagotuj mieszaninę, pozwól jej lekko zgęstnieć. Dodaj stopione masło i podziel na 2 części. W 1 części dodaj cukier waniliowy, w innym kakao. Ponownie podgrzej obie mieszanki, aż jeszcze bardziej zgęstnieją. Wlać do kubków porcjowanych, udekorować według uznania i podawać! I lepiej zostawić na 1 godzinę w lodówce.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal / 100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g