Cooksy z makaronem wołowym i jajecznym

Kuksi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Kuksi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Cienki i długi makaron, naleśniki jajeczne, sałatki warzywne - kuksichumi, specjalny zimny bulion kuksimuri, ale mięso lub drób, to już twój gust, ponieważ prawdziwy kuksi może być bez mięsa. W upalny letni dzień to przepyszne danie, o subtelnym azjatyckim smaku i różnorodnych specjalnych sałatkach ze świeżych warzyw, zastąpi pełny lunch.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 56 % 10 g
81 kcal
IG: 90 / 0 / 10

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1.Pokrój mięso w paski, podgrzej patelnię i smaż mięso do miękkości. Gotowe mięso solą i pieprzem do smaku.
2.Pokrój białą kapustę w paski, drobno posiekaj kolendrę i koperek.
w misce włóż posiekaną kapustę, sól do smaku, 1/2 łyżki. cukier, 1 łyżka. ocet winny, 1/2 łyżeczki. płatki czerwonej papryki, 1/2 łyżeczki. czosnek, 1/2 łyżki. papryka, trochę koperku i kolendry. Wymieszaj wszystko i ugniataj kapustę rękami, aż pojawi się sok.
3.Pokrój cebulę w półpierścienie, paprykę w cienkie paski. Rozgrzej patelnię i smaż cebulę na złoty kolor przez 2 minuty. Dodaj paprykę i smaż przez kolejne 2 minuty, papryka powinna pozostać lekko chrupiąca.
4.Pokrój trzy świeże ogórki wzdłuż i pokrój w cienkie talerze.
włóż pokrojone ogórki do miski, dodaj sól do smaku, 1/2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki czosnku , 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/2 łyżki papryki, odrobiny koperku i kolendry i wszystko wymieszaj.
5.Ubij 4 jaja kurze, dobrze podgrzej patelnię i upiecz cienkie naleśniki na średnim ogniu.
gotowe naleśniki zwiń w rolkę i pokrój w paski o szerokości 4-5 mm.
6.Przygotowanie bulionu: w misce zetrzyj 1 świeży ogórek i pomidor na grubej tarce, dodaj sól, pozostały koperek i kolendrę, 100 ml sosu sojowego, 2 łyżki. ocet, 1 łyżka. łyżka cukru, 1/2 łyżki. słodka papryka, 1/2 łyżeczki. ostre chili, 1 litr zimnej wody i dobrze wymieszaj.
7.Zagotuj 2 litry wody, dodaj 1 łyżeczkę. sól i ugotuj makaron, jak napisano na opakowaniu. Opłucz makaron zimną wodą, wrzuć do durszlaka i wlej 1 łyżkę.łyżka oleju roślinnego, aby makaron się nie sklejał.
8.Pokrój czerwone chili w cienkie pierścienie.
9.Włóż makaron do talerza porcjowego, ułóż przygotowaną kapustę, smażoną cebulę i paprykę, naleśniki jajeczne pokrojone w makaron, mięso i sałatkę z ogórków, dodaj bulion i posyp pierścienie chili i sezamem na wierzchu. Cooksy jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g
  • Makaron jajeczny - 304   kcal/100g

Podobne przepisy