skład / składniki
metoda gotowania
1.Pokrój mięso w paski, podgrzej patelnię i smaż mięso do miękkości. Gotowe mięso solą i pieprzem do smaku.
2.Pokrój białą kapustę w paski, drobno posiekaj kolendrę i koperek.
w misce włóż posiekaną kapustę, sól do smaku, 1/2 łyżki. cukier, 1 łyżka. ocet winny, 1/2 łyżeczki. płatki czerwonej papryki, 1/2 łyżeczki. czosnek, 1/2 łyżki. papryka, trochę koperku i kolendry. Wymieszaj wszystko i ugniataj kapustę rękami, aż pojawi się sok.
3.Pokrój cebulę w półpierścienie, paprykę w cienkie paski. Rozgrzej patelnię i smaż cebulę na złoty kolor przez 2 minuty. Dodaj paprykę i smaż przez kolejne 2 minuty, papryka powinna pozostać lekko chrupiąca.
4.Pokrój trzy świeże ogórki wzdłuż i pokrój w cienkie talerze.
włóż pokrojone ogórki do miski, dodaj sól do smaku, 1/2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki czosnku , 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/2 łyżki papryki, odrobiny koperku i kolendry i wszystko wymieszaj.
5.Ubij 4 jaja kurze, dobrze podgrzej patelnię i upiecz cienkie naleśniki na średnim ogniu.
gotowe naleśniki zwiń w rolkę i pokrój w paski o szerokości 4-5 mm.
6.Przygotowanie bulionu: w misce zetrzyj 1 świeży ogórek i pomidor na grubej tarce, dodaj sól, pozostały koperek i kolendrę, 100 ml sosu sojowego, 2 łyżki. ocet, 1 łyżka. łyżka cukru, 1/2 łyżki. słodka papryka, 1/2 łyżeczki. ostre chili, 1 litr zimnej wody i dobrze wymieszaj.
7.Zagotuj 2 litry wody, dodaj 1 łyżeczkę. sól i ugotuj makaron, jak napisano na opakowaniu. Opłucz makaron zimną wodą, wrzuć do durszlaka i wlej 1 łyżkę.łyżka oleju roślinnego, aby makaron się nie sklejał.
8.Pokrój czerwone chili w cienkie pierścienie.
9.Włóż makaron do talerza porcjowego, ułóż przygotowaną kapustę, smażoną cebulę i paprykę, naleśniki jajeczne pokrojone w makaron, mięso i sałatkę z ogórków, dodaj bulion i posyp pierścienie chili i sezamem na wierzchu. Cooksy jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g
- Makaron jajeczny - 304 kcal/100g


