Crumble Strawberry

Oryginalny i pyszny deser jagodowy! Szybkie gotowanie! Crumble truskawkowy to idealny letni deser. Ogromna ilość soczystego i słodkiego nadzienia z dojrzałych jagód lub owoców, a na wierzchu złocista, krucha, chrupiąca krucha skórka. Bardzo smaczne, bardzo aromatyczne, a jednocześnie łatwe do gotowania! Ponadto Crumble można uzupełnić na przykład lodami lub stopionymi pianką. Okazuje się niesamowicie smaczny, a jednocześnie świeży i oryginalny. Cała rodzina z pewnością będzie zachwycona! Świetna opcja na poczęstunek, jeśli planujesz gości!
saga♫♪♫♪Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 17 % 6 g
węglowodany 77 % 27 g
207 kcal
IG: 15 / 30 / 56

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

sortujemy truskawki, a następnie myjemy i trochę suszymy. Małe jagody zostawiamy w całości, a Duże kroimy na pół. Kruche ciasteczka przenosimy do ceramicznej miski i siekamy za pomocą popychacza. Możesz również użyć blendera do tych celów. Roztop masło i pozwól mu ostygnąć do temperatury pokojowej.

wszystkie składniki są przygotowane i możesz zacząć zabawę. Więc:

- przede wszystkim włącz piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Wcześniej smarujemy również formę do pieczenia niewielką ilością masła. Idealny okrągły kształt o średnicy 24 cm;

- w dużym rondlu wymieszaj przygotowane truskawki z mąką kukurydzianą, połową świeżo zmiażdżonego czarnego pieprzu, granulowanym cukrem i skórką z cytryny. Umieść patelnię na średnim ogniu, mieszaj, aż wszystkie kryształy cukru całkowicie się rozpuszczą. Doprowadź zawartość garnka do wrzenia, a następnie gotuj przez 3 minuty. W tym procesie nie zapomnij od czasu do czasu przeszkadzać. Następnie zawartość patelni wlewa się do naczynia do pieczenia;

- zmiażdżone ciasteczka mieszamy ze stopionym i schłodzonym do temperatury pokojowej masłem, można mieszać rękami-okaże się szybciej. Mieszamy do miękiszu, a następnie rozrzucamy to okruchy na nadzieniu Truskawkowym;

- włóż formę do nagrzanego piekarnika na 20 minut. W tym czasie okruchy na wierzchu staną się złote;

- pod koniec pieczenia zajmiemy się pianką. Aby to zrobić, włóż go do rondla, wlej wodę. Stawiamy rondel na małym ogniu. Gotuj z ciągłym mieszaniem przez 3 minuty. W tym czasie pianka powinna się stopić, stać się jednorodna i lekko płynna, gładka;

- wyjmij formę z piekarnika, pozwól jej ostygnąć przez 5 minut, a następnie rozłóż pianki. Za pomocą palnika do gotowania zrumienić pianki, posypać Crumble pozostałym pieprzem.

podawaj smakołyk do stołu, aż ostygnie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g
  • Marshmallow - 328   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy