białko z kaszą

Poczuj wspaniały smak najzdrowszego Dania! Białko z owsianką to jedna z opcji pysznego i zdrowego śniadania. Do gotowania potrzebne będą orzechy i nasiona, a także płatki owsiane. Jeśli chodzi o migdały, możesz wziąć płatki, a nie całe migdały. Mleko należy wybrać do smaku: Kokosowe, migdałowe, sojowe lub krowie. Przepis jest interesujący, ponieważ wszystkie składniki są kruszone, a mieszanina nie wystarcza na raz. Jest to bardzo korzystne pod względem oszczędności czasu, co jest szczególnie ważne rano.
TaniaSiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 15 g
tłuszcze 36 % 24 g
węglowodany 42 % 28 g
373 kcal
IG: 29 / 71 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

owsianka z tego przepisu gotuje się bardzo szybko. Przygotowanie sproszkowanej konsystencji odbywa się z wyprzedzeniem, a następnie jest używane w razie potrzeby. W rzeczywistości jest to bardzo wygodne, zwłaszcza jeśli gotujesz owsiankę na śniadanie.

sucha mieszanka zawiera komosę ryżową. Komosa ryżowa to zboże zbożowe należące do pseudoziarnistych. Ten produkt znalazł się w pierwszej 20 najzdrowszych produktach spożywczych na świecie. Komosa ryżowa jest bogata w wiele witamin i minerałów, jej charakterystyczną cechą od innych zbóż jest to, że komosa ryżowa jest prawie całkowicie wchłaniana przez organizm.

1. Więc włóż płatki owsiane do miski blendera. Tutaj wysyłamy komosę ryżową, siemię lniane, pestki dyni, orzechy włoskie i migdały.

2. Zmiel wszystko do pożądanej konsystencji. W przepisie składniki są mielone na grubo zmieloną mąkę migdałową. Tutaj musisz skupić się na swoich preferencjach smakowych, sprawić, by mieszanina była drobniejsza, bardziej sproszkowana lub pozostawić grubszą.

3. A teraz wlej 250 gramów powstałej mieszanki do małego rondla z grubym dnem, wlej mleko. Pozostałą suchą mieszaninę wlej do hermetycznego pojemnika, przechowuj w suchym, ciemnym miejscu.

4. Wysyłamy patelnię na średnim ogniu. Jak tylko owsianka się zagotuje, włóż do niej wcześniej umyte jagody. Gotuj przez 4-5 minut od momentu wrzenia. W tym procesie ciągle mieszamy.

5. Pozwól owsiance trochę ostygnąć, a następnie wlej białko i powoli wymieszaj. Kładziemy owsiankę w porcjach, podajemy na stole.

oczywiście dobrze byłoby uzupełnić tak zdrowe danie całymi migdałami, nasionami słonecznika, jagodami. Ale to jest opcjonalne. Możesz wybrać Inne dodatki według własnych upodobań.

smacznego! Bądź zawsze w formie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Nasiona lnu - 534   kcal/100g
  • Suszone pestki dyni i dyni - 553   kcal/100g
  • Pestki dyni - 556   kcal/100g
  • Komosa ryżowa - 368   kcal/100g
  • Białko - 375   kcal/100g

Podobne przepisy