skład / składniki
metoda gotowania
owsianka z tego przepisu gotuje się bardzo szybko. Przygotowanie sproszkowanej konsystencji odbywa się z wyprzedzeniem, a następnie jest używane w razie potrzeby. W rzeczywistości jest to bardzo wygodne, zwłaszcza jeśli gotujesz owsiankę na śniadanie.
sucha mieszanka zawiera komosę ryżową. Komosa ryżowa to zboże zbożowe należące do pseudoziarnistych. Ten produkt znalazł się w pierwszej 20 najzdrowszych produktach spożywczych na świecie. Komosa ryżowa jest bogata w wiele witamin i minerałów, jej charakterystyczną cechą od innych zbóż jest to, że komosa ryżowa jest prawie całkowicie wchłaniana przez organizm.
1. Więc włóż płatki owsiane do miski blendera. Tutaj wysyłamy komosę ryżową, siemię lniane, pestki dyni, orzechy włoskie i migdały.
2. Zmiel wszystko do pożądanej konsystencji. W przepisie składniki są mielone na grubo zmieloną mąkę migdałową. Tutaj musisz skupić się na swoich preferencjach smakowych, sprawić, by mieszanina była drobniejsza, bardziej sproszkowana lub pozostawić grubszą.
3. A teraz wlej 250 gramów powstałej mieszanki do małego rondla z grubym dnem, wlej mleko. Pozostałą suchą mieszaninę wlej do hermetycznego pojemnika, przechowuj w suchym, ciemnym miejscu.
4. Wysyłamy patelnię na średnim ogniu. Jak tylko owsianka się zagotuje, włóż do niej wcześniej umyte jagody. Gotuj przez 4-5 minut od momentu wrzenia. W tym procesie ciągle mieszamy.
5. Pozwól owsiance trochę ostygnąć, a następnie wlej białko i powoli wymieszaj. Kładziemy owsiankę w porcjach, podajemy na stole.
oczywiście dobrze byłoby uzupełnić tak zdrowe danie całymi migdałami, nasionami słonecznika, jagodami. Ale to jest opcjonalne. Możesz wybrać Inne dodatki według własnych upodobań.
smacznego! Bądź zawsze w formie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Komosa ryżowa - 368 kcal/100g
- Białko - 375 kcal/100g