skład / składniki
metoda gotowania
1. Wybieramy pojemnik, w którym gotujemy krem. Powinien być z grubym dnem, a najlepiej z powłoką nieprzywierającą. Ponieważ krem jest dość gęsty, może się palić na patelni z cienkim dnem.
2. Wlej połowę porcji mleka do wybranego rondla, wlej tutaj mąkę i skrobię. Wymieszaj składniki trzepaczką, aż będą gładkie. Masa nie powinna być z grudkami.
3. Dodaj pozostałe mleko do powstałej mieszanki i wlej cukier, dobrze wymieszaj. Wysyłamy patelnię na małym ogniu.
4. Gotuj śmietanę, aż zgęstnieje, ciągle mieszając ręczną trzepaczką. Jeśli gotowy krem nie ma gładkiej konsystencji, można go przetrzeć przez sito. Wystarczy działać bardzo ostrożnie, aby się nie poparzyć.
5. Rozsmaruj zmiękczone masło na gorącej śmietanie, ubij mikserem, aż będzie puszyste. Na tym etapie dodaj ekstrakt waniliowy.
6. A teraz musisz schłodzić krem do temperatury pokojowej. Przykryj krem folią spożywczą w kontakcie, pozostaw na dwie godziny. Krem należy przykryć folią, w przeciwnym razie po schłodzeniu na powierzchni utworzy się gruba skorupa, co jest wysoce niepożądane.
7. Posmaruj ciasta kruche gotowym kremem. Ciasta można pozostawić kwadratowe lub okrągłe, przycinając do pożądanej średnicy. Niezależnie od kształtu ciasta, nadal będzie pyszne!
8. Posiekaj kawałki ciasta na okruchy za pomocą blendera, posyp je bokami i powierzchnią ciasta. Ciasto wysyłamy do lodówki w celu impregnacji. Czas impregnacji jest bardzo względny. Oczywiście najlepiej pozostawić na całą noc, około 8-10 godzin. Ale jeśli chcesz podawać szybciej, wystarczy 4-5 godzin.
teraz Można podać przystojnego mężczyznę.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g