kruche ciasta z kremem

Przygotuj delikatne ciasto! Przepis jest prosty! Kruche ciasta z kremem-co może być prostsze? Takie ciasto można zrobić po prostu na herbatę, nie czekając na specjalne okazje. Gotowanie zajmie bardzo mało czasu. Ponieważ kruche ciasta w przepisie są już gotowe, musisz sam przygotować tylko krem. A krem będzie kremowy. Jest to lekki i pyszny krem, a ponadto wcale nie jest trudny do przygotowania.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 15 % 9 g
węglowodany 78 % 47 g
286 kcal
IG: 4 / 70 / 26

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h

1. Wybieramy pojemnik, w którym gotujemy krem. Powinien być z grubym dnem, a najlepiej z powłoką nieprzywierającą. Ponieważ krem jest dość gęsty, może się palić na patelni z cienkim dnem.

2. Wlej połowę porcji mleka do wybranego rondla, wlej tutaj mąkę i skrobię. Wymieszaj składniki trzepaczką, aż będą gładkie. Masa nie powinna być z grudkami.

3. Dodaj pozostałe mleko do powstałej mieszanki i wlej cukier, dobrze wymieszaj. Wysyłamy patelnię na małym ogniu.

4. Gotuj śmietanę, aż zgęstnieje, ciągle mieszając ręczną trzepaczką. Jeśli gotowy krem nie ma gładkiej konsystencji, można go przetrzeć przez sito. Wystarczy działać bardzo ostrożnie, aby się nie poparzyć.

5. Rozsmaruj zmiękczone masło na gorącej śmietanie, ubij mikserem, aż będzie puszyste. Na tym etapie dodaj ekstrakt waniliowy.

6. A teraz musisz schłodzić krem do temperatury pokojowej. Przykryj krem folią spożywczą w kontakcie, pozostaw na dwie godziny. Krem należy przykryć folią, w przeciwnym razie po schłodzeniu na powierzchni utworzy się gruba skorupa, co jest wysoce niepożądane.

7. Posmaruj ciasta kruche gotowym kremem. Ciasta można pozostawić kwadratowe lub okrągłe, przycinając do pożądanej średnicy. Niezależnie od kształtu ciasta, nadal będzie pyszne!

8. Posiekaj kawałki ciasta na okruchy za pomocą blendera, posyp je bokami i powierzchnią ciasta. Ciasto wysyłamy do lodówki w celu impregnacji. Czas impregnacji jest bardzo względny. Oczywiście najlepiej pozostawić na całą noc, około 8-10 godzin. Ale jeśli chcesz podawać szybciej, wystarczy 4-5 godzin.

teraz Można podać przystojnego mężczyznę.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g

Podobne przepisy