trufle z gorzkiej i mlecznej czekolady

eleganckie trufle według prostego przepisu! Z podanej ilości składników uzyskuje się 64 trufle czekoladowe. Aktywny czas gotowania to jedna godzina. Resztę czasu spędza się na krzepnięciu czekolady w lodówce. A gotowanie trufli jest proste. Musisz stopić czekoladę, dodać niezbędne składniki, a następnie zwinąć kulki, zawinąć w kakao, orzechy lub chipsy czekoladowe i schłodzić.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 44 % 35 g
węglowodany 50 % 40 g
488 kcal
IG: 3 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    . Przygotuj dwa duże arkusze pergaminu, złóż na krzyż i skrop olejem. Rozpuść całą czekoladę w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej, aby nie pozostały grudki. Lekko podgrzej śmietanę, dodaj syrop, wanilinę i drobną sól, wymieszaj. Wlej śmietanę na rozpuszczoną czekoladę, a następnie wprowadź masło. Wymieszać. Wlać mieszaninę na przygotowany papier. Pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na dwie godziny, a następnie wyślij więcej

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Pokrój zamrożoną czekoladę na równe kwadraty - 8 na 8. Posyp każdy kwadrat kakao i zwiń w kulkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Teraz możesz toczyć trufle w startej czekoladzie, soli, kakao, mielonych orzechach lub płatkach kokosowych. Zanim zwiniesz kulki, rozgrzej je w dłoniach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Pozostaje tylko schłodzić trufle w lodówce przez dwie godziny. Czekoladowe trufle są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • 40% - 362   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Czekolada mleczna - 550   kcal/100g
  • Syrop cukrowy - 300   kcal/100g

Podobne przepisy