skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
. Przygotuj dwa duże arkusze pergaminu, złóż na krzyż i skrop olejem. Rozpuść całą czekoladę w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej, aby nie pozostały grudki. Lekko podgrzej śmietanę, dodaj syrop, wanilinę i drobną sól, wymieszaj. Wlej śmietanę na rozpuszczoną czekoladę, a następnie wprowadź masło. Wymieszać. Wlać mieszaninę na przygotowany papier. Pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na dwie godziny, a następnie wyślij więcej
Krok 2:
2. Pokrój zamrożoną czekoladę na równe kwadraty - 8 na 8. Posyp każdy kwadrat kakao i zwiń w kulkę.
Krok 3:
3. Teraz możesz toczyć trufle w startej czekoladzie, soli, kakao, mielonych orzechach lub płatkach kokosowych. Zanim zwiniesz kulki, rozgrzej je w dłoniach.
Krok 4:
4. Pozostaje tylko schłodzić trufle w lodówce przez dwie godziny. Czekoladowe trufle są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g