Szwajcarska herbata rumiankowa

aromatyczna i zdrowa herbata o łagodnym smaku rumianku. Herbata szwajcarska z rumiankiem oprócz walorów smakowych ma właściwości lecznicze. Pomaga się uspokoić, złagodzić napięcie. To świetny sposób na relaks pod koniec dnia pracy. Bukiet smakowy napoju uzupełnia lekki smak jabłka i przyprawę cynamonu. Do parzenia lepiej jest użyć porcelanowego czajnika. Podawaj herbatę na gorąco z dodatkiem miodu do smaku.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
3 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz Jabłko, pokrój w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej zieloną herbatę, kwiaty rumianku, jabłko, cynamon do czajnika i zalej wrzącą wodą. Pozwól herbacie parzyć przez 10-15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podawaj herbatę na gorąco z dodatkiem miodu do smaku. Miłego picia herbaty!

herbata nazywa się" po szwajcarsku " prawdopodobnie dlatego, że po raz pierwszy szwajcarski botanik i lekarz zwrócił uwagę na kwiat rumianku. Zaczął używać rumianku w leczeniu ludzi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Zielona herbata - 0   kcal/100g
  • Stokrotka - 9   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy