aromatyczna i zdrowa herbata o łagodnym smaku rumianku. Herbata szwajcarska z rumiankiem oprócz walorów smakowych ma właściwości lecznicze. Pomaga się uspokoić, złagodzić napięcie. To świetny sposób na relaks pod koniec dnia pracy. Bukiet smakowy napoju uzupełnia lekki smak jabłka i przyprawę cynamonu. Do parzenia lepiej jest użyć porcelanowego czajnika. Podawaj herbatę na gorąco z dodatkiem miodu do smaku.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
0
%
0
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
100
%
1
g
3
kcal
IG:
100
/
0
/
0
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
20 min
PT20M
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Obierz Jabłko, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3:
Wlej zieloną herbatę, kwiaty rumianku, jabłko, cynamon do czajnika i zalej wrzącą wodą. Pozwól herbacie parzyć przez 10-15 minut.
Krok 4:
Podawaj herbatę na gorąco z dodatkiem miodu do smaku.
Miłego picia herbaty!
herbata nazywa się" po szwajcarsku " prawdopodobnie dlatego, że po raz pierwszy szwajcarski botanik i lekarz zwrócił uwagę na kwiat rumianku. Zaczął używać rumianku w leczeniu ludzi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy