Jak stopić czekoladę do dekoracji
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki potrzebują temperatury pokojowej, aby równomiernie i szybko stopić czekoladę, więc wyjmujemy je z lodówki z wyprzedzeniem.
Krok 2:
Na patelni z grubym dnem (jeśli potrzebujesz trochę czekolady do dekoracji, możesz użyć Turka) wlej wodę, zagotuj, włóż masło pokrojone na kawałki i czekoladę połamaną na małe kawałki, rozpal powoli i stale mieszaj masę, poczekaj, aż zacznie się topić. Konieczne jest ciągłe mieszanie masy, w przeciwnym razie może spalić się na dnie patelni.
Krok 3:
Gdy masa stanie się jednorodna i błyszcząca, zdejmij ją z ognia, wlej do pojemnika i pozwól jej nieco ostygnąć.
Krok 4:
Następnie możesz użyć czekolady do dekoracji. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g