skład / składniki
metoda gotowania
1. Boczek kroimy na małe kawałki, smażymy na złoty kolor, a następnie wyjmujemy na talerz.
2. Obierz cebulę, marchewkę, seler i czosnek. Pokrój marchewki w plasterki, cebulę i seler w małe kostki, przepuść czosnek przez prasę.
3. W oleju pozostałym z boczku smażymy przygotowane warzywa przez& nbsp;5 & amp; nbsp; minut.
4. Rozmrażamy kalafior, po czym wkładamy  do rondla z grubym dnem, dodajemy liść laurowy, masło, smażymy na małym ogniu przez 10 minut, w trakcie mieszania. 
5. Następnie wlej mąkę do kapusty, smaż dalej, aż się zrumieni.
6. Na tym etapie włóż warzywa i boczek do rondla, wlej bulion z kurczaka i mleko, sól i pieprz, gotuj, aż zgęstnieje, około 10-15 minut. 
podczas serwowania udekoruj zupę posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Mrożona kapusta - 34 kcal/100g