zupa na wodzie z makaronem i kurczakiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
kurczaka można wziąć w dowolnej części, ale zupa będzie zdrowsza i niskokaloryczna z piersi. Mięso myjemy i kroimy na małe kawałki. Ziemniaki, marchewki, obierz. Pokrój ziemniaki w kostkę, zetrzyj marchewki. Drobno posiekaj cebulę.
włóż mięso i warzywa do rondla, zalej wodą, podpal. Sól do smaku. Gdy bulion się zagotuje, usuń pianę, zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez około 25 minut. Następnie dodaj makaron, możesz wziąć dowolny kształt, wymieszać, aby nie przykleił się do dna patelni i gotować przez około 15 minut. Następnie wyłącz ogień i pozostaw zupę pod pokrywką na 10-15 minut.
podawaj zupę z ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal / 100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g