skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, a następnie przełącz na 180. Pomidory umyć, włożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika na 15 minut. Może to zająć trochę mniej czasu (pomidory powinny stać się miękkie).
2. Podpal duży garnek z wodą, dodaj ocet do wody, zagotuj.
3. W tym czasie pokrój umyte awokado na pół, usuń pestki. Miąższ włożyć łyżką do miski, dodać sos chili, trochę soli, wycisnąć sok z limonki. Wszystko dobrze wymieszaj.
4. Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek, ułóż kromki chleba i smaż przez 1-2 minuty z każdej strony.
5. Rozbij jajka do wrzącej wody i gotuj przez 2-3 minuty. Białko powinno stać się białe,a & amp; nbsp; żółtko pozostanie płynne w środku. Ostrożnie wyjmij gotowe jajka w koszulce z patelni i połóż je na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar wilgoci.
6. Rozłóż tosty z awokado, ułóż na dużych talerzach (na każdym z nich dwa tosty). Podziel pomidory na dwie porcje. Umieść jajka w koszulce na talerzach, posyp je czarnym pieprzem.
pyszne śniadanie i wspaniały dzień!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g