skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet z kurczaka (można użyć dowolnej innej części z mięsem) gotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy,czyścimy. Jeśli cebula jest gorzka, musisz zalać ją wrzącą wodą. Aby to zrobić, pokrój go drobno i zalej wrzącą wodą przez 5-7 minut. Ziemniaki gotujemy w mundurach, schładzamy,obieramy. Marynowane grzyby myjemy, drobno kroimy. Mięso z kurczaka jest również drobno krojone. Mięso z kurczaka i grzyby układamy na dnie salaterki, smarujemy majonezem.
Krok 2:
Następnie warstwa drobno posiekanej i poparzonej cebuli. Na wierzchu ziemniaki starte na grubej tarce. Smarujemy ziemniaki majonezem.
Krok 3:
Sery topione należy zamrozić w zamrażarce, aż będą twarde,aby łatwo zetrzeć. Wyjmujemy dobrze schłodzone sery topione z zamrażarki, pocieramy je na grubej tarce. Rozłóż ser na ziemniakach.
Krok 4:
Oddziel białko jaja od żółtka. Posiekaj żółtko nożem. Rozłóż na serze.
Krok 5:
Posmaruj majonezem.
Krok 6:
Posyp startymi białkami na wierzchu. Możesz ozdobić zielenią, ale lepiej nie dekorować niczego sałatką, pozostawić po prostu białą, ponieważ nie bez powodu nazywa się to"panną młodą".
Krok 7:
Możesz ułożyć sałatkę na białym naczyniu i udekorować różą z białka gotowanego jajka.
*
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g