Sałatka z pasztetem

Przygotuj obfitą sałatkę z dostępnych składników. Sałatka z pasztetem zakochała się w wielu, jest obfita, można je zjeść. Dobrze, jeśli krakersy są przygotowywane własnymi rękami, bez żadnych dodatków i chemii. Pasztet w przepisie wykorzystuje wątrobę, chociaż możesz wziąć każdy inny.
vasilnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 54 % 20 g
węglowodany 22 % 8 g
217 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie, obieramy, kroimy w kostkę.

2. Obierz cebulę, również pokrój w kostkę, smaż na oleju słonecznikowym, aż będzie przezroczysta.

3. Łączymy jajka i cebulę, dodajemy pasztet, sól, pieprz do smaku, mieszamy.

podawaj sałatkę na stole posypaną grzankami żytnimi.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pasztet z wątróbki - 314   kcal/100g

Podobne przepisy