Sałatka z pasztetem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie, obieramy, kroimy w kostkę.
2. Obierz cebulę, również pokrój w kostkę, smaż na oleju słonecznikowym, aż będzie przezroczysta.
3. Łączymy jajka i cebulę, dodajemy pasztet, sól, pieprz do smaku, mieszamy.
podawaj sałatkę na stole posypaną grzankami żytnimi.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pasztet z wątróbki - 314 kcal/100g