Rolada pita z pasztetem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce.
2. Umyj ogórek, osusz ręcznikami papierowymi,zetrzyj.
3. Lawasz układamy na powierzchni roboczej, równomiernie smarujemy pasztetem.
4. Na wierzchu pasztetu układamy jajka równą warstwą, a za nimi ogórek.
5. Lekko pieprz, zawiń chleb pita w gęstą rolkę, a następnie zapakuj w folię spożywczą i wyślij do lodówki na 10 minut.
6. Kroimy bułkę na kawałki, pięknie podajemy na talerzu, dekorujemy do smaku i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pasztet z wątróbki - 314 kcal/100g