sos orzechowy z makaronem orzechowym do kanapek
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1.& nbsp;pastę orzechową rozprowadzamy na patelni, wlewamy wodę, mieszamy, wysyłamy na mały ogień, doprowadzamy & nbsp; do wrzenia.
2. Wlać olej sezamowy, sos sojowy, & amp; nbsp; i ocet jabłkowy, wymieszać, zdjąć z ognia.
3. Posiekane nasiona smażymy na suchej patelni bez dodawania oleju na piękny złoty kolor.
4. Rozłóż nasiona w sosie, wymieszaj.
uzupełnij mięso, drób, warzywa sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Pasta orzechowa - 588 kcal/100g