sos orzechowy z makaronem orzechowym do kanapek

pikantny sos sprawi, że Twoje ulubione potrawy będą jeszcze smaczniejsze! Sos orzechowy z pasty orzechowej jest zaskakująco smaczny, można je z powodzeniem zastąpić zwykłym majonezem, a potrawy będą się bawić w nowy sposób. Możesz podawać taki sos z drobiem, wieprzowiną, wołowiną, warzywami, możesz też polać nim spaghetti, jak to często robią Włosi.
MilankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 48 % 23 g
węglowodany 35 % 17 g
252 kcal
IG: 78 / 22 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1.& nbsp;pastę orzechową rozprowadzamy na patelni, wlewamy wodę, mieszamy, wysyłamy na mały ogień, doprowadzamy & nbsp; do wrzenia.

2. Wlać olej sezamowy, sos sojowy, & amp; nbsp; i ocet jabłkowy, wymieszać, zdjąć z ognia.

3. Posiekane nasiona smażymy na suchej patelni bez dodawania oleju na piękny złoty kolor.

4. Rozłóż nasiona w sosie, wymieszaj.

uzupełnij mięso, drób, warzywa sosem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615   kcal/100g
  • Nasiona słonecznika - 560   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Pasta orzechowa - 588   kcal/100g

Podobne przepisy