skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Orzechy sorbetowe należy lekko smażyć w 160° przez około 10 minut i w razie potrzeby obrać.
Krok 2:
Dla samej masy sorbetowej przygotowywana jest mleczna szminka. Umieść cukier z wodą w dowolnym naczyniu na małym ogniu i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
Krok 3:
Spłucz Pozostałe kryształy ze ścian, dodaj miód, wymieszaj, zagotuj i gotuj przez trzy minuty.
Krok 4:
Dodaj mleko skondensowane, sól, wymieszaj.
Krok 5:
Gotuj do jasnobrązowego koloru(116°).
Krok 6:
Umieść naczynia na lodzie i schłodź do około 60°. Termometr nie jest konieczny, mieszaj i, jak zobaczysz, że masa gęstnieje, możesz ubić.
Krok 7:
Ubijaj ze średnią prędkością, aż masa stanie się lekka i nieelastyczna, tj. zamieni się w szminkę.
Krok 8:
Lepiej jest używać dysz do mieszania ciasta, ponieważ masa jest bardzo gęsta.
Krok 9:
Umyj gotową szminkę rękami. Jeśli lubisz sorbet bez orzechów, po prostu zetrzyj go w formie, a po stwardnieniu pokrój w kostkę.
Krok 10:
Aby wymieszać orzechy, lekko podgrzej gotową kremówkę (nie przegrzewa się powyżej 50°) lub przy minimalnym ogrzewaniu na kuchence, cały czas ugniatając lub pulsując w kuchence mikrofalowej.
Krok 11:
Dodaj orzechy, wymieszaj i włóż do formy wyłożonej folią lub pergaminem.
Krok 12:
Po stwardnieniu możesz jeść.
z jakiegoś powodu sorbet jest teraz coraz częściej spotykany, chociaż wszystkie słowniki mówią-Sorbet, jednak nie wpływa to na smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g