Sałatka z grzybów drzewnych z sosem sojowym po chińsku

uzupełnij swoje ulubione potrawy pyszną sałatką grzybową. Chińską sałatkę z grzybów drzewnych można podawać z daniem głównym lub samodzielnie. Grzyby można stosować zarówno świeże, jak i suszone. Suszone grzyby należy wziąć dwa razy mniej, po namoczeniu ich w ciepłej wodzie przez godzinę. Sałatka powinna być doprawiona sosem tuż przed podaniem, w przeciwnym razie papryka wypuści sok, rozcieńczy sos, z tego ucierpi smak potrawy.
Płatek śnieguAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 46 % 12 g
123 kcal
IG: 92 / 0 / 8

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Oczyść grzyby, pokrój na duże kawałki, gotuj we wrzącej wodzie przez 3 minuty, włóż do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą. 

2. Umyj pieprz, oczyść z nasion, pokrój w paski. 

3. W misce przygotujemy sos: & amp;nbsp; wlać sos sojowy, ocet i olej sezamowy, wlać cukier, wymieszać.

4. Grubo posiekaj migdały, posiekaj kolendrę nożem.

5. W głębokiej salaterce łączymy grzyby z pieprzem, podlewamy przygotowanym sosem, posypujemy migdałami i kolendrą, mieszamy.

natychmiast podawaj.

smacznego!

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Grzyby drzewne - 91   kcal/100g

Podobne przepisy