sałatka z grzybów drzewnych z sosem sojowym po chińsku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść grzyby, pokrój na duże kawałki, gotuj we wrzącej wodzie przez 3 minuty, włóż do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą. 
2. Umyj pieprz, oczyść z nasion, pokrój w paski. 
3. W misce przygotujemy sos: & amp;nbsp; wlać sos sojowy, ocet i olej sezamowy, wlać cukier, wymieszać.
4. Grubo posiekaj migdały, posiekaj kolendrę nożem.
5. W głębokiej salaterce łączymy grzyby z pieprzem, podlewamy przygotowanym sosem, posypujemy migdałami i kolendrą, mieszamy.
natychmiast podawaj.
smacznego!
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Grzyby drzewne - 91 kcal/100g