mrożony kalafior w piekarniku

przygotuj warzywa do dekoracji, są smaczne i zdrowe. Mrożony kalafior w piekarniku to świetny dodatek do mięsa i drobiu. Przed gotowaniem kapustę należy rozmrozić. Kurkuma nadaje potrawie piękny złoty odcień, a w połączeniu z kminkiem-pikantny smak.
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Mrożony kalafior przed dalszym przetwarzaniem gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 7 minut, a następnie wrzucamy do durszlaka.

2. W dużej misce wlej wstępnie stopiony olej kokosowy, wlej kurkumę i nasiona kminku, rozłóż przygotowany kalafior.

3. Przykryj miskę pokrywką i energicznie potrząśnij, aby olej i przyprawy rozprowadziły się tak równomiernie, jak to możliwe.

4.Rozłóż kapustę na blasze do pieczenia w jednej warstwie, Wyślij do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, piecz przez 25-30 minut, aż będzie piękny złoty rumieniec.

podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Mrożona kapusta - 34   kcal/100g

Podobne przepisy