mrożony kalafior w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Mrożony kalafior przed dalszym przetwarzaniem gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 7 minut, a następnie wrzucamy do durszlaka.
2. W dużej misce wlej wstępnie stopiony olej kokosowy, wlej kurkumę i nasiona kminku, rozłóż przygotowany kalafior.
3. Przykryj miskę pokrywką i energicznie potrząśnij, aby olej i przyprawy rozprowadziły się tak równomiernie, jak to możliwe.
4.Rozłóż kapustę na blasze do pieczenia w jednej warstwie, Wyślij do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, piecz przez 25-30 minut, aż będzie piękny złoty rumieniec.
podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Mrożona kapusta - 34 kcal/100g