Funchoza z grzybami drzewnymi
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1.& nbsp;wlej ocet do rondla, wlej cukier, Wyślij do ognia, poczekaj, aż kryształy cukru się stopią. Następnie zdejmij patelnię z ognia, dodaj sos sojowy i olej sezamowy, wymieszaj. 
2. Umyj grzyby drzewne i grzyby Enoki, a następnie włóż do pojemnika z wrzącą wodą na 2 minuty. Spuść wodę.
3. Gotuj funchozę we wrzącej wodzie przez 5 minut, aż będzie miękka. Spuść wodę.
4. Obierz marchewki i szalotki, umyj ogórek. Marchew i ogórek wcieramy w koreańską tarkę do warzyw, cebulę kroimy w krążki.  
5. Do miski wkładamy przygotowaną funchozę, marchewkę, ogórek i szalotkę, a także grzyby. Wlać wcześniej przygotowany sos, posypać sezamem i imbirem w proszku, wymieszać.
podawaj na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Grzyby drzewne - 91 kcal/100g