zupa z grzybów drzewnych

fantazyjna zupa grzybowa, koniecznie spróbuj! Zupa z grzybów drzewnych ma pikantny smak dzięki niestandardowej gamie składników. Zupa nie jest dla dzieci, ale na pewno spodoba się DOROSŁYM. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, grzyby można stosować nie tylko świeże, ale także suszone.
ZUFAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 7 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 27 % 3 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Mój filet z kurczaka, posiekaj grubo, włóż do rondla, zalej wodą, Wyślij do ognia i zagotuj, kontynuuj gotowanie, aż mięso będzie gotowe. 

2. Obierz imbir, drobno posiekaj. Posiekaj duże strzały czosnku.

3. Podgrzej masło orzechowe, dodaj posiekany imbir, smaż mieszając przez 2 minuty. Następnie włóż bulion, wlej wino i sos sojowy, dodaj biały pieprz.

4. Gdy zupa ponownie się zagotuje, dodaj grzyby i strzały czosnku, gotuj przez 5-10 minut, a następnie usuń z ognia. 

rozłóż zupę na porcje i podawaj.

smacznego!

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Strzały czosnku - 110   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 895   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Wino - 76   kcal/100g
  • Grzyby drzewne - 91   kcal/100g

Podobne przepisy