zupa z grzybów drzewnych
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Mój filet z kurczaka, posiekaj grubo, włóż do rondla, zalej wodą, Wyślij do ognia i zagotuj, kontynuuj gotowanie, aż mięso będzie gotowe. 
2. Obierz imbir, drobno posiekaj. Posiekaj duże strzały czosnku.
3. Podgrzej masło orzechowe, dodaj posiekany imbir, smaż mieszając przez 2 minuty. Następnie włóż bulion, wlej wino i sos sojowy, dodaj biały pieprz.
4. Gdy zupa ponownie się zagotuje, dodaj grzyby i strzały czosnku, gotuj przez 5-10 minut, a następnie usuń z ognia. 
rozłóż zupę na porcje i podawaj.
smacznego!
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Strzały czosnku - 110 kcal/100g
- Masło orzechowe - 895 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g
- Grzyby drzewne - 91 kcal/100g