mrożona sałatka z wodorostów

Przygotuj sałatkę witaminową! Proste i bardzo smaczne. Mrożona sałatka z wodorostów jest zdrowa i łatwa do przygotowania. Ważne jest, aby dobrze spłukać kapustę, aby pozbyć się śluzu. Przepis wykorzystuje gotowane jaja kurze, kapusta morska idealnie się z nimi łączy. Możesz doprawić sałatkę majonezem lub jogurtem, jeśli chcesz.
NatalimAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 18 % 3 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Najpierw rozmrażamy kapustę w kuchence mikrofalowej, ustawiając temperaturę na 15-20 stopni.

2. Następnie rozłóż kapustę morską na sicie i dokładnie umyj pod bieżącą wodą, aż szlam zniknie.

3. Ugotuj umytą kapustę we wrzącej osolonej wodzie przez 15 minut, a następnie ponownie spłucz pod bieżącą wodą i włóż do głębokiej salaterki

4. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę, rozprowadzamy do kapusty.

5. Sałatkę doprawiamy majonezem, solą i pieprzem do smaku.

podajemy na stole, bardzo smaczne do jedzenia z ryżem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mrożona kapusta - 34   kcal/100g

Podobne przepisy