mrożona sałatka z wodorostów
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw rozmrażamy kapustę w kuchence mikrofalowej, ustawiając temperaturę na 15-20 stopni.
2. Następnie rozłóż kapustę morską na sicie i dokładnie umyj pod bieżącą wodą, aż szlam zniknie.
3. Ugotuj umytą kapustę we wrzącej osolonej wodzie przez 15 minut, a następnie ponownie spłucz pod bieżącą wodą i włóż do głębokiej salaterki
4. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę, rozprowadzamy do kapusty.
5. Sałatkę doprawiamy majonezem, solą i pieprzem do smaku.
podajemy na stole, bardzo smaczne do jedzenia z ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mrożona kapusta - 34 kcal/100g