domowy twaróg maminsynek

pyszny, zdrowy, delikatny, domowy twaróg! . Świetne śniadanie lub kolacja! Na stronie znajduje się wiele przepisów na domowy twarożek. Spróbuj I ty tego przepisu. Nie pożałujesz!
SkazkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 44 % 4 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź butelkę mleka i butelkę kefiru. Im wyższy procent tłuszczu, tym bardziej tłusty będzie twaróg

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przynieś mleko do pierwszych bułek. Nie gotować!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej kefir cienkim strumieniem. Gdy tylko surowica zacznie się oddzielać, wyłącza piec

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj pokrywką i ręcznikiem i pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oto nasz przyszły twaróg

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Bierzemy wysoki rondel, ustawiamy na nim durszlak, wykładamy go gazą w 3-4 warstwach i wlewamy do niego mieszaninę twarogu. Pozostaw w chłodnym miejscu na 2-3 godziny

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś twaróg do talerzy, Dodaj do niego jagody lub śmietanę lub pierogi.... I mamy przyjemność i witaminy. Smacznego!

odkąd natknąłem się na ten przepis w Internecie, ja i wszyscy moi przyjaciele i znajomi robimy twarożek zgodnie z tym przepisem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g

Podobne przepisy