galaretka z jagód moroszki
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Sortujemy i myjemy jagody moroszki. Musimy przetrzeć je przez sito, aby uzyskać przecier jagodowy.
2. Wkładamy patelnię do ognia, wlewamy wodę i wlewamy cukier, czekamy, aż woda się zagotuje, a kryształy cukru się rozpuszczą.
3. Wlej 100 ml do szklanki. woda i wlej skrobię, wymieszaj i wlej do rondla. Tutaj dodajemy puree z moroszki i szybko mieszamy, ponieważ grudki mogą się bardzo szybko tworzyć.
4. Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, wyłącz ogień. Gdy ostygnie, będzie jeszcze grubszy. Nasz napój witaminowy jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Moroszka - 30 kcal/100g