skład / składniki
metoda gotowania
1. Na patelni układamy grzbiet rybny, płetwy, grubo posiekaną cebulę i marchewkę. Dla smaku możesz trochę upiec warzywa na grillu, solanka okaże się jeszcze smaczniejsza. Napełnij zimną wodą, postaw patelnię na ogniu, gdy bulion się zagotuje, zmniejsz ogień. Usuń piankę łyżką cedzakową i gotuj przez godzinę.
2. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki. Korzeń pietruszki nadaje solance niepowtarzalny smak i aromat. Możesz używać zarówno świeżych, jak i mrożonych. Umyj go, obierz i posiekaj. Na gorącej patelni z olejem podajemy warzywa do miękkości i dodajemy koncentrat pomidorowy, dusimy jeszcze kilka minut, w razie potrzeby dodajemy trochę bulionu.
3. Odcedzamy bulion, dodajemy do niego pieczeń, korzeń pietruszki, kapary i posiekane oliwki. Sól i pieprz do smaku. Włóż posiekany filet bieługi do mieszanki i gotuj przez kolejne 10 minut. Wlej mieszankę na talerze, udekoruj plasterkami cytryny i świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Bieługa blanszowana - 234 kcal/100g
- Świeża bieługa - 147 kcal/100g
- Beluga suszona - 327 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g