bransoletka z sałaty malachitowej

Bransoletka malachitowa-delikatna, niezwykła i bardzo smaczna sałatka! Przygotowanie nie jest trudne!
bułeczkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 27 % 6 g
123 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

wstępnie ugotuj filet z kurczaka, marchewkę i jajka. Drobno pokrój filet z kurczaka, jajka, marchewkę i 1 kiwi.

pierwsza warstwa połóż filet z kurczaka na naczyniu, posmaruj majonezem.

dodaj trochę drobno posiekanego czosnku, a następnie rozłóż posiekane kiwi, następną warstwę jajka, posmaruj majonezem i odrobiną czosnku.

dla następnej warstwy pokrój jabłko, rozłóż.i posmaruj majonezem. Warstwa końcowa -
marchewka.

do dekoracji pokrój kiwi na półpierścienie i pięknie rozłóż na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy