bransoletka z sałaty malachitowej
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wstępnie ugotuj filet z kurczaka, marchewkę i jajka. Drobno pokrój filet z kurczaka, jajka, marchewkę i 1 kiwi.
pierwsza warstwa połóż filet z kurczaka na naczyniu, posmaruj majonezem.
dodaj trochę drobno posiekanego czosnku, a następnie rozłóż posiekane kiwi, następną warstwę jajka, posmaruj majonezem i odrobiną czosnku.
dla następnej warstwy pokrój jabłko, rozłóż.i posmaruj majonezem. Warstwa końcowa -
marchewka.
do dekoracji pokrój kiwi na półpierścienie i pięknie rozłóż na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g