skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj niezbędne produkty.
Krok 2:

Gotuj bulion mięsno-kostny : Opłucz mięso, włóż do garnka z zimną wodą / z wyjątkiem filetów z kurczaka/. Dodaj 1/2 cebuli, 1/4 marchewki, 1 ząbek czosnku, łodygi koperku i pietruszki.
Krok 3:

Zagotuj, usuń pianę, zmniejsz ciepło do minimum, dodaj sól i gotuj, aż mięso będzie całkowicie ugotowane /około 1 godziny/.
Krok 4:

Opłucz fasolę i wrzuć do durszlaka. Obierz i posiekaj warzywa : Cebula-mała, czosnek-bardzo mała kostka. Kapusta i bułgarski papryka w paski. Zetrę buraki i marchewki na koreańskiej tarce do marchwi, ale można też pokroić w paski nożem.
Krok 5:

Podczas gotowania bulionu ugotuj smażenie : W rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta lub trochę dłużej.
Krok 6:

Dodaj marchewki.
Krok 7:

Buraki, 1 łyżeczka. cukier, sól. Opcjonalnie można dodać 1/2 łyżeczki. 6% - 9% octu /dla zachowania intensywnego koloru buraków/.
Krok 8:

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, pozwól mu się usmażyć, /ale możesz rozcieńczyć pastę w bulionie, a następnie dodać - pierwsza opcja wydaje mi się smaczniejsza/.
Krok 9:

Dodaj trochę bulionu, aby warzywa spaliły się pod przykryciem / 1 - 2 minuty/, przy niskim ogrzewaniu. Następnie wyjmij z pieca-pieczenie jest gotowe.
Krok 10:

W prawie ugotowanym bulionie załaduj filet z kurczaka / gotuje się bardzo szybko, więc nie musisz go wcześniej dodawać/.
Krok 11:

Obierz i pokrój ziemniaki w średnią kostkę.
Krok 12:

Wyjmij mięso z bulionu / wszystko / - niech ostygnie. Następnie oddziel go od kości i pokrój na małe kawałki. Na golonce można zostawić trochę mięsa, dla miłośników gryźć kość.
Krok 13:

Zagotuj bulion i załaduj ziemniaki. Ponownie się zagotuje-usuń pianę, gotuj do połowy na średnim ogniu.
Krok 14:

Spróbuj ziemniaków widelcem, jeśli są miękkie-dodaj smażenie.
Krok 15:

Gotował się-dodaj paprykę, a następnie kapustę.
Krok 16:

Zwracamy pokrojone mięso. Spróbuj soli - jeśli to konieczne - dodaj.
Krok 17:

Załaduj przygotowaną fasolę.
Krok 18:

3-5 minut przed całkowitym ugotowaniem / Zwykle próbuję ziemniaków / dodaj liść laurowy, czosnek i zioła. Wyłącz kuchenkę / mam elektryczną / i pozwól barszczowi parzyć pod pokrywką przez 20-30 minut.
Krok 19:

Podawaj ze śmietaną, pampuszkami czosnkowymi i tak będzie pysznie. Smacznego !
drugiego dnia Barszcz staje się tylko smaczniejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g

