zupa z kurczaka z makaronem
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Udka z kurczaka są dobrze umyte, w razie potrzeby można je namoczyć w ciepłej wodzie. Odetnij pazury i oczyść nogi z filmu, jeśli taki istnieje.
2. Gotujemy je. Włóż do rondla i napełnij wodą. Usuń pianę łyżką cedzakową, gdy bulion się zagotuje i zacznie się formować.
3. Gdy nogi się ugotują, wyciągamy je. Pokrój filet z kurczaka na kawałki, drobno posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewki i dodaj składniki do bulionu. Obierz ziemniaki, pokrój na małe kawałki, włóż do zupy. Sól i dodaj suche przyprawy.
4. Gdy ziemniaki są prawie ugotowane, dodaj wermiszel i gotuj, aż zupa będzie gotowa.
5. Wlać do talerzy i posypać posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 215 kcal/100g