zupa z kurczaka z makaronem

niezwykły, ale bardzo smaczny przepis na zupę z kurczaka! Z tego przepisu robię zupę od wielu lat. Moi domownicy bardzo go kochają. Zupa jest lekka, aromatyczna i bardzo łatwa w przygotowaniu!
morkofkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 4 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 40 % 4 g
48 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 10 min

1. Udka z kurczaka są dobrze umyte, w razie potrzeby można je namoczyć w ciepłej wodzie. Odetnij pazury i oczyść nogi z filmu, jeśli taki istnieje.
2. Gotujemy je. Włóż do rondla i napełnij wodą. Usuń pianę łyżką cedzakową, gdy bulion się zagotuje i zacznie się formować.
3. Gdy nogi się ugotują, wyciągamy je. Pokrój filet z kurczaka na kawałki, drobno posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewki i dodaj składniki do bulionu. Obierz ziemniaki, pokrój na małe kawałki, włóż do zupy. Sól i dodaj suche przyprawy.
4. Gdy ziemniaki są prawie ugotowane, dodaj wermiszel i gotuj, aż zupa będzie gotowa.
5. Wlać do talerzy i posypać posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 215   kcal/100g

Podobne przepisy