galaretka z udka z kurczaka z wołowiną
skład / składniki
24
porcje:
metoda gotowania
1. Nogi kurczaka i podudzia są myte, czyszczone. W łapach kurczaka obcinamy pazury. Włóż do dużego rondla, napełnij zimną wodą i umieść na kuchence. Gdy piana zacznie się tworzyć, usuń ją łyżką cedzakową.
2. Warzywa myjemy i myjemy, a następnie wkładamy do bulionu w całości. Gotuj przez około pięć godzin. Następnie wyjmujemy goleń i nogi, filtrujemy bulion, solimy do smaku, dodajemy posiekany czosnek.
3. Posortuj mięso, obrane i pokrojone kawałki włóż do formy na galaretkę i napełnij bulionem. Pięknie udekoruj zieleniną, pokrojoną marchewką lub gotowanym jajkiem.
4. Chłodzimy i usuwamy, aż stwardnieje w lodówce. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Golonki wołowe - 187 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 215 kcal/100g