galaretka z udka z kurczaka z wołowiną

ekonomiczny i bardzo smaczny przepis na galaretkę! Niedawno odwiedziłem i zostałem potraktowany niesamowicie pysznym galaretką. Chcę podzielić się sposobem jego przygotowania. Jest przygotowywany z niewielkiej ilości produktów-podudzia, udka z kurczaka i warzyw, okazuje się bardzo smaczne danie. Naprawdę radzę spróbować go ugotować!
papayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 7 g
tłuszcze 42 % 5 g
węglowodany 0 % 0 g
77 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 40 min

1. Nogi kurczaka i podudzia są myte, czyszczone. W łapach kurczaka obcinamy pazury. Włóż do dużego rondla, napełnij zimną wodą i umieść na kuchence. Gdy piana zacznie się tworzyć, usuń ją łyżką cedzakową.
2. Warzywa myjemy i myjemy, a następnie wkładamy do bulionu w całości. Gotuj przez około pięć godzin. Następnie wyjmujemy goleń i nogi, filtrujemy bulion, solimy do smaku, dodajemy posiekany czosnek.
3. Posortuj mięso, obrane i pokrojone kawałki włóż do formy na galaretkę i napełnij bulionem. Pięknie udekoruj zieleniną, pokrojoną marchewką lub gotowanym jajkiem.
4. Chłodzimy i usuwamy, aż stwardnieje w lodówce. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Golonki wołowe - 187   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 215   kcal/100g

Podobne przepisy