Sałatka Libretto
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Krewetki ugotować w osolonej wodzie z sokiem z cytryny, a następnie obrać.
2. Umyj pomidory i pokrój na 8 części.
3. Umyj mieszaninę sałatek, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
4. W salaterce połącz krewetki, pomidory, krakersy i liście sałaty. Dopraw oliwą z oliwek i wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Sałatka Korn - 16 kcal/100g