skład / składniki
metoda gotowania
1. Filet z bieługi i cebula, posiekaj w maszynce do mięsa. Dodaj jajko do mielonej ryby, sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj, odstaw na pół godziny, po czym uformuj klopsiki, ułóż na desce do krojenia.
2. Obierz ziemniaki i pokrój w małe kostki. Wlej wodę do rondla, rozłóż ziemniaki i gotuj.
3. Aby zupa nabrała pięknego złotego koloru i jaśniejszego, bogatszego smaku, warzywa muszą być trochę smażone. Drobno posiekaj drugą cebulę i zetrzyj marchewki. Podajemy warzywa na oleju roślinnym, aż będą złote i rozprowadzamy na patelni. Zetrzyj ogórek i gotuj z niewielką ilością wody przez pięć minut, a następnie przenieś do zupy.
4. Gdy ziemniaki są ugotowane w połowie, sól zupy, dodaj przyprawy i opuść jedno klopsiki. Delikatnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Bieługa blanszowana - 234 kcal/100g
- Świeża bieługa - 147 kcal/100g
- Beluga suszona - 327 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g