skład / składniki
metoda gotowania
1. Cebulę kroimy w półpierścienie, rozprowadzamy na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym, smażymy, aż stanie się przezroczysta. Wszystkie składniki gotujemy po kolei.
2. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Przenieś cebulę do naczynia. Na patelni z olejem roślinnym smażyć filety na złoty kolor. Włóż gotowe mięso do naczynia z cebulą.
3. Następnie przygotowujemy paprykę pokrojoną w kostkę.
4. Dodaj bułgarską paprykę, filet z kurczaka, cebulę i posiekany korzeń imbiru na patelnię, sól do smaku. Doprawiamy sosem sojowym. Drobno posiekaj ostrą paprykę, po usunięciu z niej nasion.
5. Ugotuj makaron skrobiowy zgodnie z instrukcją, przenieś na sito, gdy woda spłynie, włóż na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki.
nasza sałatka z makaronem skrobiowym jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Makaron skrobiowy - 336 kcal/100g