makaron skrobiowy z krewetkami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotuj makaron skrobiowy zgodnie z instrukcją, połóż go na sicie i pozwól płynowi spłynąć.
2. Rozgrzej patelnię, wlej olej roślinny i smaż obrane krewetki przez około trzy minuty.
3. Dodaj warzywa pokrojone w cienkie paski i smaż razem z krewetkami.
4. Wymieszaj wszystkie składniki na sos. Gdy warzywa stały się miękkie, wlej sos na patelnię, wymieszaj i gotuj przez kolejną 1 minutę. Przenieś na piękne danie, posyp sezamem. Nasza sałatka z makaronem skrobiowym jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g
- Makaron skrobiowy - 336 kcal/100g