skład / składniki
metoda gotowania
pierwszą rzeczą, którą musisz rozmrozić krewetki, w tym celu przenosimy je z zamrażarki do lodówki i pozostawiamy na 2 godziny. Nie radzę rozmrażać w kuchence mikrofalowej, niech proces potrwa dłużej, ale produkt nie straci swojego wyglądu.
wlej wodę do garnka w stosunku 1: 3, czyli 3 litry, Wyślij do ognia. Dodaj sól do wrzącej wody i rozłóż krewetki królewskie, gotuj przez około 7 minut od momentu zagotowania wody. Jeśli krewetki są większe, należy gotować trochę dłużej, ale nie dłużej niż 10 minut, ponieważ mięso może się strawić i stać się twarde.
Wrzuć gotowe krewetki do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć, oczyść muszle i głowy-wszystko, możesz spróbować!
możesz podawać na stole z ulubionym sosem.
pyszne krewetki i świetny nastrój!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Krewetki królewskie - 87 kcal/100g