Jak gotować duże krewetki królewskie Nie szybko

Dowiedz się, jak prawidłowo gotować krewetki królewskie! Krewetki królewskie są moimi ulubionymi, ich smak jest bardziej wyrafinowany, ma słodkie nuty. Uwielbiam je również ze względu na nie mikroskopijny rozmiar, ponieważ jest to również ważne) możesz gotować, dodając pieprz, liść laurowy, czosnek - wszystko to da niepowtarzalny smak gotowemu daniu, ale opisuję w przepisie po prostu klasyczną metodę gotowania, zgodnie z którą możesz już eksperymentować z dodatkami.
AntypAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 100 % 5 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
22 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

pierwszą rzeczą, którą musisz rozmrozić krewetki, w tym celu przenosimy je z zamrażarki do lodówki i pozostawiamy na 2 godziny. Nie radzę rozmrażać w kuchence mikrofalowej, niech proces potrwa dłużej, ale produkt nie straci swojego wyglądu.

wlej wodę do garnka w stosunku 1: 3, czyli 3 litry, Wyślij do ognia. Dodaj sól do wrzącej wody i rozłóż krewetki królewskie, gotuj przez około 7 minut od momentu zagotowania wody. Jeśli krewetki są większe, należy gotować trochę dłużej, ale nie dłużej niż 10 minut, ponieważ mięso może się strawić i stać się twarde.

Wrzuć gotowe krewetki do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć, oczyść muszle i głowy-wszystko, możesz spróbować!

możesz podawać na stole z ulubionym sosem.

pyszne krewetki i świetny nastrój!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Krewetki królewskie - 87   kcal/100g

Podobne przepisy