galaretki w czekoladzie

dla miłośników słodyczy! Pyszne galaretki! Ten deser można przygotować na każdą okazję życia-traktować bliskich, podawać na świąteczny stół lub dekorować pudełko ze słodyczami, aby dać im prezent. Pyszne cukierki wykonane z naturalnych produktów staną się ulubioną ucztą dla całej rodziny!
TaritoriAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 25 % 15 g
węglowodany 65 % 39 g
303 kcal
IG: 13 / 0 / 87

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Wyciśnij sok z owoców lub jagód i wymieszaj go z cukrem pudrem i żelatyną instant. Wkładamy patelnię do ognia i gotujemy na małym ogniu. Do smaku możesz dodać liść mięty lub sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj, gdy cukier i żelatyna się rozpuszczą, wlej do silikonowych foremek.
2. Pozwól cukierkom ostygnąć i wyjmij, aż całkowicie stwardnieją w lodówce.
3. Rozpuść czekoladę w łaźni parowej lub w kuchence mikrofalowej. Zanurz cukierki w czekoladzie i rozłóż na ruszcie, aby stos nadmiaru czekolady.
nasze galaretki w czekoladzie są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy