galaretki w czekoladzie
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Wyciśnij sok z owoców lub jagód i wymieszaj go z cukrem pudrem i żelatyną instant. Wkładamy patelnię do ognia i gotujemy na małym ogniu. Do smaku możesz dodać liść mięty lub sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj, gdy cukier i żelatyna się rozpuszczą, wlej do silikonowych foremek.
2. Pozwól cukierkom ostygnąć i wyjmij, aż całkowicie stwardnieją w lodówce.
3. Rozpuść czekoladę w łaźni parowej lub w kuchence mikrofalowej. Zanurz cukierki w czekoladzie i rozłóż na ruszcie, aby stos nadmiaru czekolady.
nasze galaretki w czekoladzie są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g