Galaretki Klejnoty
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zgodnie z instrukcjami na torbie przygotuj kilka rodzajów kolorowych galaretek.
Krok 2:
Po zestaleniu pokrój w kostkę / gorącym, ostrym nożem/. Wlej wszystkie kostki do dużej formy, wymieszaj.
Krok 3:
W 1/2 szklanki zimnej wody rozpuścić 2 opakowania żelatyny / przez 2-3 minut puchnie /. Dodaj kolejne 1,5 szklanki przegotowanej wody do miski i wymieszać. Wlej puszkę skondensowanego mleka do żelatyny mieszając. Wszystko dobrze wymieszaj i ostudź.
Krok 4:
Wylej schłodzoną białą mieszaninę na kolorowe kostki galaretki. Włóż formę do lodówki na noc. Podawać pokrojone w kostkę & quot; klejnoty ". Smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g