ucho na bulionie z kurczaka

to coś więcej niż pierwsze danie! Spróbuj! Gotowanie zupy rybnej to prawdziwa ceremonia kulinarna, w której bardzo ważne jest przestrzeganie małych zasad. Rezultatem jest krystalicznie przezroczysty i bardzo aromatyczny bulion z warzywami i rybami. Po prostu spróbuj gotować przynajmniej raz, a zakochasz się w tym daniu!
arsikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 8 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 32 % 6 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h 20 min

1. Mój kurczak, włóż do rondla, zalej wodą, Wyślij do ognia. Gotuj bulion przez 2 godziny(miałem drób). Podczas gotowania usuń piankę z bulionu.

2. Obierz cebulę, włóż całość do bulionu (bez mielenia) wraz z liśćmi laurowymi i ziarnami pieprzu. Obieramy korzeń pietruszki, myjemy, dodajemy również do bulionu.

3. Odetnij głowę i ogon ryby, włóż do bulionu.

4. Po dwóch godzinach filtrujemy bulion (kurczak w uchu nie jest już potrzebny, można go użyć do innego dania, wyciągamy również cebulę, liście laurowe, korzeń pietruszki i pieprz).

5. Obierz ziemniaki i marchewkę, umyj. Pokrój ziemniaki w średniej wielkości kostki, marchewki w kółko.

6. Odcedzony bulion wracamy do ognia, wkładamy do niego przygotowane warzywa, solimy.

7. Patroszymy rybę, odcinamy płetwy, myjemy tuszę, kroimy na duże kawałki i wysyłamy je do ucha. Po dodaniu sterlady gotujemy ucho nie dłużej niż 15 minut, nie zapomnij usunąć pianki łyżką cedzakową.

8. 5 minut przed końcem gotowania wlej wódkę do bulionu.

podawaj na gorąco, dekorując świeżym koperkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sterlet świeży - 122   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy