cudowny melon na zimę

pachnący melon w środku zimy! Przygotowanie jest bardzo proste, ale wynik cię zachwyci, zwłaszcza jeśli otworzysz taki słoik słodkich melonów w środku zimy.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 16 g
63 kcal
IG: 0 / 25 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oczyść melona, pokrój na kawałki i włóż do wysterylizowanych słoików.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej 2 szklanki cukru i 1 łyżeczkę kwasu cytrynowego do litrowego słoika. Dodaj wodę na wierzch, wymieszaj i wlej do rondla. Syrop doprowadzić do wrzenia. Kawałki melona zalać wrzącym syropem i sterylizować w garnku z wodą przez 10 minut. Następnie zwiń.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Melon "kantalupa" - 19   kcal/100g
  • Melon"kołchoźnica" - 28   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy