kompot jagodowo owocowy
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
przygotowuje się więcej niż tylko:
1 zagotuj wodę, dodaj cukier-gotuj przez kilka minut.
2 dodaj umyte cienkie plasterki jabłka, kilka plasterków cytrusów, jagody-wymieszaj,
umieść liście porzeczki i mięty /świeże lub suche /.
3 zagotuj, wyłącz kuchenkę i pozostaw na palniku do ostygnięcia / pokrywa
szczelnie zamknięte/.
4 pozwól parzyć dla nasycenia smaku i aromatu 8 godzin w chłodnym miejscu,
pij odcedzony i schłodzony.
wygodnie jest gotować wieczorem i pozostawić na noc.Możesz gotować z mrożonych jagód
i owoców, będzie również pyszne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Wiciokrzew - 30 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Liście porzeczki - 0 kcal/100g