owsianka kukurydziana na wodzie
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia.
2. Gdy woda się zagotuje, dodaj sól i umytą kaszę kukurydzianą.
3. Gotuj na małym ogniu, aż owsianka zacznie gęstnieć (gdy owsianka zacznie gęstnieć, radzę wymieszać ją trzepaczką, aby zapobiec tworzeniu się grudek).
4. Następnie zdejmij z ognia, dodaj miód, wymieszaj.
5. Obierz jabłko, Usuń strąk nasienny, pokrój miąższ w kostkę.
6. Umieść masło na patelni, rozpuść na małym ogniu, wlej brązowy cukier i dodaj trochę cynamonu.
7. Włóż przygotowane jabłko do powstałej masy i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
podawaj owsiankę z karmelowym jabłkiem, dekorując świeżą miętą, podawaj na stole i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g