skład / składniki
metoda gotowania
moje udka z kurczaka, suszymy je papierowymi serwetkami. Wlej olej roślinny do miski multicookera, wybierz program "SMAŻENIE", smaż podudzia ze wszystkich stron przez 15 minut (oczywiście podczas smażenia odwróć się na jedną lub drugą stronę).
a teraz zajmijmy się warzywami: ziemniakami, cebulą, marchewką, burakami, czosnkiem, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Ziemniaki kroimy w kostkę jak zwykle, marchew i buraki pocieramy na tarce, cebulę kroimy w drobną kostkę.
gdy podudzia są smażone, włóż przygotowane marchewki, buraki (zostaw część, dosłownie 2 łyżki stołowe) i cebulę do miski Multicooker, zmień program na "zupę", wlej gorącą wodę, sól i dodaj liście laurowe. Gotuj przez 10 minut.
posiekaj kapustę, dodaj do barszczu wraz z ziemniakami i czosnkiem (czosnek można wycisnąć przez prasę, można go pokroić, tutaj nie ma znaczenia), gotuj przez kolejne 10 minut.
około 5 minut przed końcem gotowania dodaj pozostałe buraki, wlej cukier (nie spiesz się, aby wlać wszystko, lepiej stopniowo, dostosowując naczynie do własnych upodobań), wlej ocet.
gotowego barszczu dajemy" chodzić " pod zamkniętą pokrywką przez około 10 minut, po czym podajemy na stole, dekorując gałązką koperku.
bardzo smaczne z krakersami)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Burak - 40 kcal / 100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal / 100g