skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jabłka umyj, pozwól wodzie spłynąć, a następnie obierz i rdzenie pokroić na 4 części, a następnie pokroić na kawałki. Wlej wodę na dno naczynia, w którym będziesz gotować (wskazane jest wzięcie rondla z grubym dnem, aby puree się nie przypaliło), połóż jabłka, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż jabłka będą bardzo miękkie (około 30 minut).
Krok 2:
Następnie wyłącz ogień i dokładnie zetrzyj jabłka w puree, możesz użyć blendera zanurzeniowego lub po prostu zmiażdżyć.
Krok 3:
Następnie wlej cukier do musu jabłkowego, wymieszaj i zagotuj.
Krok 4:
Wlej mleko skondensowane, wymieszaj, zagotuj i gotuj od czasu do czasu mieszając przez 5 minut (upewnij się, że puree się nie przypali!).
Krok 5:
Następnie włóż gotowe tłuczone ziemniaki do sterylnych słoików i zakorkuj gotowanymi pokrywkami.Owinąć i pozostawić słoiki do ostygnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g