ucho szczupaka z jęczmieniem perłowym
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Ziemniaki myjemy i obieramy. Pokroić w kostkę, zalać zimną wodą (w tym czasie wyjdzie nadmiar skrobi).
2. Pokrój szczupaka na kawałki, wlej wodę do rondla i gotuj. Gdy pianka zacznie się tworzyć, usuń ją łyżką cedzakową.
3. Myjemy i rozprowadzamy jęczmień do ryby. Gdy płatki są ugotowane, włóż ziemniaki. Sól do smaku.
4. Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę. Wszystko układamy na patelni. Wlej olej roślinny.
5. Pod koniec gotowania posyp drobno posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g