ucho szczupaka z jęczmieniem perłowym

domowa aromatyczna i pyszna zupa rybna! Ucho z jęczmieniem jęczmiennym to nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe danie! Kasza jest gotowana w bulionie rybnym, więc pozostają w niej wszystkie przydatne substancje. Zupa jest bardzo pożywna i bogata, poprawia nastrój i dodaje siły ciału.
lastochkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 67 % 6 g
40 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

1. Ziemniaki myjemy i obieramy. Pokroić w kostkę, zalać zimną wodą (w tym czasie wyjdzie nadmiar skrobi).
2. Pokrój szczupaka na kawałki, wlej wodę do rondla i gotuj. Gdy pianka zacznie się tworzyć, usuń ją łyżką cedzakową.
3. Myjemy i rozprowadzamy jęczmień do ryby. Gdy płatki są ugotowane, włóż ziemniaki. Sól do smaku.
4. Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę. Wszystko układamy na patelni. Wlej olej roślinny.
5. Pod koniec gotowania posyp drobno posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy