tłuczone ziemniaki z czosnkiem i koperkiem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz, umyj, pokrój ziemniaki arbitralnie.
2. Włóż ziemniaki do miski multicookera, wlej wodę, dodaj trochę soli.
3. Wybierz program " Zupa "(możesz" dusić") gotuj przez 40 minut.
4. Przenieś gotowe ziemniaki do miski, wstępnie spuść płyn.
5. Dodaj masło do ziemniaków, wlej przegotowane mleko, rozgnieć, aż będzie całkowicie gładkie i gładkie, dodaj drobno posiekany koperek i czosnek.
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g